Słowa złotem szeptane w piwnicach Midasa czyli… różne oblicza Kobiety, już za nami!

Drugi czwartek miesiąca w marcu wypadł w Dzień Kobiet, więc nie było w ogóle mowy, by ten dzień przeznaczyć na nowy temat, i tak po prostu zdominowała go Kobieta, w różnych odsłonach, w różnych kapeluszach, szpilkach i krawatach. Otulona boa, czarnymi tiulami i perłami, raz po raz zaskakiwała widzów swoim obliczem.

A, że zaskakiwała… to przecież normalne, bo kobieta to 8 cud świata, jedyny i niepowtarzalny, niczym Matka Ziemia czuwa na wszystkim, raz łagodnie kwiatem otulając i pieszczotą wiatru tuląc do snu, a czasami niczym wulkan taki np. „Wezuwiusz” stawiając do pionu nawet fale oceanu.

Życie, jak w noweli płynie, a wraz z nim zmieniają się kreacje urody i smaku słowa, tak w ten wieczór w Midasie płynęły strofy niebanalne, nie zawsze znane, i nie do końca przewidywalne. Jak to już w zwyczaju bywa piosenki przeplatano słowem, głosy żeńskie i męskie uzupełniały się tworząc magię, która jest współudziałem mieszkańców ziemi strzyżowskiej.

Jak zawsze, muszą być podziękowania dla artystów, bo dzięki takim ludziom, powstają właśnie jedyne w swoim rodzaju spotknia, jak ten marcowy. Magiczny wieczór ma swoją tajemnicę, pozwolicie, że przedstawimy i podziękujmy teraz:

Aleksandrze i Wojciechowi Fiołkom, wspaniałym muzykom, których przepełnia radość i pasja tworzenia. Szczególne podziękowania dla Oli za koordynację całego spotkania!

Katarzynie i Tomaszowi Galejom. Tomasz po raz pierwszy śpiewał na scenie w Piwnicach Midasa, ale mamy nadzieję, że razem z Kasią włączą się również w kolejne projekty, bo szkoda byłoby zakopać w domowych pieleszach takie talenty.

Barbarze i Tomaszowi Jakubaszom, za wsparcie i niezawodność, za urok i talent, którym chcą się z nami dzielić, zarówno w słowie śpiewanym, jak i interpretacjach słowno-muzycznych. To kolejne wspaniałe małżeństwo z duszą artystyczną i cieszymy się, że  ich poznaliśmy!

Agnieszce i Krzysztofowi Wnękom. Krzysztof po raz pierwszy na scenie w Piwnicach Midasa grał na basie, ale Agnieszka również zadebiutowała tego wieczoru, dlatego mamy nadzieję, że włączą się również z chęcią w kolejne projekty.

Prawda, że wspaniale, gdy w projekty angażują się małżeństwa, a nawet całe Rodziny.

Kolejne podziękowania należą się Jadwidze Skibie, która zawsze wspiera nas dobrymi pomysłami i sercem, a teraz na pewien czas zawiesza głos i zamysły artystyczne, by oddać się macierzyństwu. Jadziu życzymy wszystkiego dobrego w nowej roli, ale pamiętaj, że zawsze masz tutaj swoje miejsce!

Długo dzisiaj płyną słowa, ale i jest o kim, wiec milczeć nie można…

Dziękujemy Jolancie Pieczek, która raczyła nas swoim pięknym głosem solo, ale wiecie, że jest to rodzina wybitnie muzykalna, tak wiec przesyłamy serdeczne pozdrowienia dla męża Ernesta i córek: Gabrysi i Emilki, mamy nadzieję, że jeszcze nie raz i nie dwa będziemy mogli ich usłyszeć.

Dziękujemy Dariuszowi Pilchowi, który zawsze wspiera nas swoim talentem i ubarwia spotkania nie tylko głosem, lecz także subtelną nutą strun gitary.

Dziękujemy Jakubowi Fiołkowi za wspaniały akompaniament i jego żonie Annie, za to że pozwoliła Kubie włączyć się w projekt, a przecież młodzi małżonkowie rządzą się innymi prawami. Gratulacje i serdeczne życzenia szczęścia dla Was na nowej drodze życia.

Dziękujemy wszystkim, którzy zechcieli tego wieczoru udzielić głosu i zaprezentowali profesjonalnie prawie wszystko, co można o Kobiecie powiedzieć czyli specjalne podziękowania należą się:

Jadwidze Skibie, Katarzynie Hałas, Maciejowi Macowi, Beacie Potwora, Marzenie Łąckiej, Krystynie Przystaś, Barbarze Jakubasz, Agnieszce Wnęk, Elżbiecie Hart-Bożek, Witowi Krupskiemu, Jadwidze Szaro, Krystianowi Srebrnemu, Czesławie Szlachta-Pytko, Tomaszowi Galejowi, Katarzynie Szady-Sagan.

Dziękujemy wspaniałym społecznikom, Andrzejowi Górzowi i Maciejowi Klusce, za to, że zatrzymują te chwile w Midasie na dłużej nie tylko w pamięci lecz i w obrazie oraz w filmie. Andrzeju dziękujemy też za piękne kwiatki dla każdej z Kobiet, która tego dnia zawędrowała do piwnic Midasa.

Jak zawsze dziękujemy Rafałowi Chmielowi za akustyczny profesjonalizm i Państwu Dorocie i Maciejowi Macom, a przede wszystkim Piotrowi Szczypcie za pyszne drinki w piwnicach Midasa. Dziękujemy też Esterze, która od początku naszej bytności towarzyszy nam pomagając w obsłudze spotkań.

Dziękujemy Wam kochani, że jesteście z nami od pierwszej chwili i…

Dzisiaj, dziękujemy też serdecznie naszym gościom specjalnym, właścicielom Apteki Różana, którzy przygotowali prezenty dla Kobiet. Pozwolicie, że przedstawimy Magdalenę Mnich i Krystiana Srebrnego, którzy tym razem dodatkowo ubarwili spotkanie niespodziewanymi niespodziankami!

Takie są właśnie wieczory Słowem szeptane.., każdy inny, a jednak zawsze pełen radości życia, dzięki Wam, bo chcecie w nich uczestniczyć, za co dziękujemy i już zapraszamy na kolejny, 12 kwietnia o godz. 18, Słowa złotem szeptane w piwnicach Midasa, czyli… Wiosna, ach to Ty!

Do zobaczenia